Peaches består av två tjejer, Tåve och Isabelle. Tjejerna träffades på en audition hösten 2000 och blev polare direkt, trots att dom var väldigt olika och inte lika gamla (Tåve var 8 år och Isa 11).

Klicka här för att komma till deras egna sidor -

Tåves          Isas

Dom hade helt olika bakgrund, Isabelle hade sjungit i många år och till och med spelat in en egen singel tidigare (en cover på Freestyles Fantasi, producerad av Christer Sandelin). Tåves styrka var dansen, något hon sysslat med praktiskt taget ända sen hon kunde gå (hon tävlar även i dans och har vunnit SM i discodans i sin klass).

Efter en kort tid märkte båda två att dom gillade varandra och hade ungefär samma musiksmak, och det var då som dom bestämde sig för att starta en egen grupp.

Musiken skulle vara dansinriktad och lite tuffare än den som dom andra yngre banden gjorde. Men viktigast var att dom själva fick bestämma hur det skulle låta och hur dom skulle se ut.

Med lite tur fick dom kontakt med ett skivbolag, som blev imponerat av deras charm och talang. Genom skivbolaget träffade dom en producent och några låtskrivare och snart var den första singeln - Rosa Helikopter - klar.

Med singeln och dansen, som koreograferades och nöttes in av Moa Sundén, i bagaget lyckades tjejerna få sitt första jobb - att åka med på Nicke&Mojjes sommarturné som förband.

Allt gick bra, och efter några spelningar ville Nicke&Mojje att dom skulle bli deras Änglakör och vara med på scenen under hela uppträdandet!

Tjejerna gjorde ett fantastiskt jobb och vande sig snabbt vid att uppträda för flera tusen personer i publiken och att skriva autografer tillsammans med bandet efteråt.

"Det var jättekul", säger tjejerna. "Och vi har fått börja på rätt sätt med det här, att stå på scenen och sjunga och dansa inför publik är det roligaste som finns".

Efter turnén gick allt fort. En ny singel - Skateboard - släpptes och arbetet med att spela in ett album startade. Video till Skateboard spelades in och albumet släpptes 29:e oktober 2001.

Tjejerna säger att ingenting förändras bara för att man släpper ett album och åker på turné. Det är jätteroligt, såklart, men samtidigt mycket jobb och inte alls så glamoröst som man kan tro.

"Det är kul när fans kommer fram efter spelningar, då får man direkt reda på om man gjort ett bra jobb eller inte!" säger dom.

"Ibland kan nån kompis fråga lite om hur det är, men det är bara roligt". "Men en sak är i alla fall säker - vi hade ingen aning om hur mycket jobb det ligger bakom ett album med sång, dans och allt annat!"

Till vardags gör tjejerna det som alla andra gör i deras ålder - går i skolan, gör läxor, tränar dans och sång, rider, bråkar med sina syskon...

...Våren 2002 fortsatte livet för gruppen, nu lite äldre och lite mer erfarna (fast dom bråkade fortfarande med sina syskon).

En ny singel - Vi Rymmer Bara Du Och Jag (Remix) - släpptes och gruppen åkte på en promotionturné tillsammans med Åhléns. Samtidigt letade man låtar, spelade in demos och repade in nya dans och sångnummer.

Efter mycket jobb och flitigt turnerande i både Sverige och Norge tog singeln Rosa Helikopter fart. Under året låg den på topp-40 listan i mer än 25 veckor; den sålde guld i Sverige och hamnade på 29:e plats på årslistan. I Norge hamnade den på 10:e plats och sålde platina, samtidigt som albumet hamnade på 49:e plats och sålde guld!

Allt gick väldigt fort och blev mycket större än vad någon hade kunnat föreställa sig.

"Det är bara kul" säger Tåve, "Nu när vi uppträtt så mycket och allt går så bra så känns det som om vi kan klara vad som helst. Det är inga problem med att hinna med skola och kompisar - det är nog värre för våra föräldrar som måste se till att allt funkar."

"Och tänk att vi spelade in den första singeln mest på skoj" fyller Isa i. "Och så gick det så här bra!"

2003 släppte tjejerna en ny singel - Dynamit, Nitroglycerin Baby - och kort därefter ett nytt album - Fritt Fall. Technosoundet fanns kvar och singeln sålde bra, den hamnade på singellistans 7:e plats som bäst.

Under året fortsatte turnerandet. Det blev många spelningar, resor, hotell, autografer, koreografier...allt sånt som ger erfarenhet och som man måste vänja sig vid om man vill jobba som artist.

"Vi är äldre nu och kan ta för oss mera, ställa mer krav. Sen så har vi lite annorlunda musiksmak än i början" säger tjejerna. "Vi gillade Daddy Cool låten när vi hörde orginalet på radion, och det var då vi tyckte vi skulle göra en cover på den.

"Fast det är ju inte riktigt vår stil, i början var det bara tecno och disco som gällde men nu gillar vi båda rock och punk. Det kommer nog märkas på nästa album!"

"Och sen vill vi passa på att tacka alla människor som köper skivor, kommer på spelningar och skriver snälla mail; det är ni som gör det här så kul - en stor KRAMIZ från Peaches till er!"